gradek nawet jeśli to zakodujesz to światła mijania i tak świecą się po zaciągnięciu ręcznego, tak więc to będzie dobrze działać ale w połączeniu czujnik+włącznik.
i napisal że pacjent to O2 przed FL
aryziomex Artur tak się zastanawiam, czy u qnik -a nie wystarczyło by zakodować tryb amerykański z ustawionymi przeciwmgielnymi jako dzienne?
Niestety nie pisze czy ma O2, czy O2 FL?
Vcds w rękę, kilka kodowań i sprawa załatwiona.
aby światła zmieniały się automatycznie to tylko włącznik i moduł (oczywiście nie jest to Ori rozwiązanie)
OK, Dzieki !
Czyli kupuję moduł + przełącznik a potem programowanie.
Rozumiem ze dzienne z p. mgielnych o zmniejszonej mocy da się zrobić programowo? ( czy kolejny moduł jest potrzebny? )
qnik tak to działa z automatu, że na auto po zmroku świecą mijania a jak jest jasno to świeci to co na 0 czyli albo nic albo to co masz zakodowane np. dzienne zrobione z p.mgielnych o zmniejszonej mocy.
Oczywiście sam wlacznik to nie wszystko, trzeba dokupić jeszcze moduł.
Zaraz dam linka
51,44 zł 11%OFF | ELISHASTAR samochodów auto reflektor światła przeciwmgielne kontrola czujnika moduł dla V W Golf 5 6 MK5 MK6 Tiguan Passat B6 B7 CC Touran J etta
Odgrzeję kotleta.
Proszę o poradę
Pacjent to O2 przed liftem, ze swiatłami przeciwmgielnymi i ksenonami.
Siostra notorycznie zostawia auto na światłach (uszkodzony stycznik w zamku drzwi kierowcy wiec nie brzęczy)
Czy po wymianie włącznika świateł na 1Z0941431J da się zaprogramować automatyczne włączenie świateł mijania na pozycji Auto ?
Oczywiście, że trzeba zakodować. Ponadto jak nie masz w kostce przełącznika 10 kabelków tylko 9 to potrzebujesz dołożyć ten 10.
zgadza sie dokładałem pacjent O2 RS, po dołożeniu czujnika deszczu zmierzchu i włącznika auto, trzeba było dołożyć jeden kabelek do bordnetz i wszystko zadziałało
Panowie, może ktoś pomoże, założyłem czujnik deszczu i zmierzchu, wymieniłem przełącznik na AUTO, znajomy mi zakodował i czujnik deszczu działa ale z kolei zmierzchu już nie. Światła się święcą cały czas i nie działa CH/LH. Jakieś porady?
Michal2 widziałeś kodowanie z 1 strony tego tematu?
Michal2 widocznie źle coś zakodował.
Ja natomiast mam inne pytanie.
O2FL VRS nie wiem czy ktoś tam grzebał czy nie ale postojówki się nie świecą, zamiast postojówek świecą się DRL'e ale o zmniejszonej jasności, wygląda to tak.
Światła dzienne - świecą normalnie, po przełączeniu na mijania świecą mijania i DRL'e o zmniejszonej jasności, powinno być chyba tak jak to jest w oryginale czyli mijania i postojówk.
Jak myślicie, ktoś mógł tam grzebać i tak to poustawiać ?
Dzięki
Panowie, może ktoś pomoże, założyłem czujnik deszczu i zmierzchu, wymieniłem przełącznik na AUTO, znajomy mi zakodował i czujnik deszczu działa ale z kolei zmierzchu już nie. Światła się święcą cały czas i nie działa CH/LH. Jakieś porady?
Można poprzekładać tak piny w wtyczce wyłączniku że stary przełącznik w pozycji 0 mam funkcję Auto a reszta bez zmiany. W sumie pozycja 0 jest niepotrzebna. Ja tak mam i wszystko działa na oryginalnym wyłączniku bez pozycji Auto
możesz zarzucić które piny to trzeba pozamieniać
po prostu pin 9 wyłącznika (to jest pozycja 0) musi trafić na pin 2 wyłącznika ( to jest pozycja Auto)
żeby kto nie pomylił to w wiązce co idzie do wyłącznika pin 2 (liliowy jeżeli nie był dokładany) wtyczki wyłącznika trzeba wsadzić w miejsce pinu 9 a pin 9 (czarny/żółty) wiązki zaizolować
Można poprzekładać tak piny w wtyczce wyłączniku że stary przełącznik w pozycji 0 mam funkcję Auto a reszta bez zmiany. W sumie pozycja 0 jest niepotrzebna. Ja tak mam i wszystko działa na oryginalnym wyłączniku bez pozycji Auto
Koledzy zakupiłem włącznik z funkcją auto tylko niestety po wymianie na 0 mam dzienne te w halogenach, na auto mam mijania bez względu na pogodę. Mam fabryczny czujnik deszczu. I teraz pytanie czy należy jeszcze coś zakodować żeby dzienne na auto były na halogenach czy jest tylko czujnik deszczu a nie ma zmierzchu. Z góry dziękuje i jeśli trzeba coś zakodować to proszę kolegów z Warszawy o pomoc.
Pozdrawiam
Witam. A ja mam pytanie.
Dzięki Enriquez działa mi już CH/LH na pozycji "auto" zauważyłem również że, jeśli jest dostatecznie jasno to CH/LH nie włącza się, ale pytanie dotyczy w sumie kodowania.
Czytając temat wychodzi na to że, jeśli mam ustawione na "auto" to powinny włączać się światła dzienne (obok halogenów) albo mijania jeśli jest ciemno, czy ktoś mógł by podpowiedzieć gdzie to się ustawia w VCDS ?
W Maxi-Dot mam coś takiego jak "daylight" zaznaczone (czyli światła do jazdy dziennej) aktywują się gdy przełącznik jest w pozycji "0", w pozycji "Auto" świecą się cały czas światła mijania, czytałem sporo i jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Dziękuję.
[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 15:50 ]
Nie wiem co się stało ale samo się naprawiło, jak jest naprawdę jasno to włączają się światła dzienne, jak jest ciemno to mijania, tylko zauważyłem że musi być naprawdę jasno (samo południe) aby światła do jazdy dziennej się włączyły (nie ma to nic wspólnego z tym kiedy CH/LH się załącza)
czyli generalnie nie ma co kombinować chyba- bo tak czy tak będą świeciły mijania. a jakby założyć ten moduł do świateł dziennych od Kogiela (30% świecą długi)? tylko to też bez sensu wtedy zmieniać na auto bo jakie to auto :-(
dużo jest roboty z dołożerniem czujnika zmierzchu ? wtedy cały czas jest na auto ale w ciągu dnia świeci sam przód na 30% a jak się ściemnie włączają się mijanie .
Zostaw komentarz: